Η ιστορία μας

Από τις αρχές του Μαρτίου 2020 οι φοιτητές Ιατρικής έπρεπε να σταματήσουμε την κλινική μας άσκηση. Τα πρώτα κρούσματα του Κορονωϊού είχαν σημειωθεί στην Ελλάδα. Τα νοσοκομεία άρχισαν τις προετοιμασίες για την ερχόμενη πανδημία και εμείς, όπως όλοι, μείναμε σπίτι.

Συζητήσεις είχαν αρχίσει διαδικτυακά για τη συμμετοχή μας στα δρώμενα. Γινόταν λόγος για εθελοντική εργασία, υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να βοηθήσουν. Πάνω στη συζήτηση, κάποιος πρότεινε να μαζέψουμε τη βιβλιογραφία και να την οργανώσουμε. Η ιδέα εξελίχθηκε στο σημερινό εγχείρημα: μια προσπάθεια απλοποίησης της όλο και αυξανόμενης πληροφορίας για τον κορωνοϊό.

Όσο επεξεργαζόμασταν αυτήν την ιδέα, ο κόσμος άλλαζε. Η τηλεόραση και το ίντερνετ είχαν γεμίσει με νέα για αυτόν τον καινούριο ιό. Ποιοι είναι σε κίνδυνο; Ποιους μολύνει ο ιός; Γιατί έκλεισαν τα σχολεία; Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν μόνο η αρχή. Ακόμα και σήμερα, δύο μήνες μετά, είναι δύσκολο να περιηγηθεί κανείς στο ίντερνετ ή να ανοίξει την τηλεόραση και να μην ακούσει κάποιο νέο. Καινούργια κρούσματα, πιθανές θεραπείες, συνεντεύξεις και μαρτυρίες. Η πληροφόρηση δε σταματάει ποτέ.

Εδώ έρχεται το covidgr. Ως τελειόφοιτοι φοιτητές ιατρικής αξιοποιήσαμε την εξοικείωσή μας με την ιατρική πληροφορία και συνθέσαμε ένα περιεκτικό κείμενο, ένα εγχειρίδιο για τη νόσο Covid-19. Από τα συμπτώματα και τη θεραπεία έως και απαντήσεις σε πολλά φλέγοντα θέματα, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε την επιστημονική γνώση και να την εκλαϊκεύσουμε, καθιστώντας την προσβάσιμη σε περισσότερους.

Ελπίζουμε να βρείτε το έργο μας βοηθητικό σε αυτήν τη δύσκολη εποχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s